Geestdrift Festival komt opnieuw met verrassend programma

Op 28 oktober vindt de vijfde editie plaats van het Geestdrift Festival. Op een nieuwe locatie: de Geertekerk in Utrecht. Het festival biedt ook dit jaar weer een podium aan filosofen, muzikanten, dichters, theologen, dansers en theatermakers.


Wat kun je dit jaar allemaal verwachten?

De Amerikaanse filosoof, theoloog John Caputo, zal naast de openingslezing van het festival ook een meer persoonlijk programma rond zijn boek ‘Hoping against Hope’ verzorgen.

De Tsjechische econoom, filosoof Tomas Sedlacek zal tijdens het festival over de bijbelse figuur Job spreken. Ook gaat Sedlacek het gesprek aan met het publiek naar aanleiding van zijn boek ‘De Economie van Goed en Kwaad’.

Het Duitse Art-Pop gezelschap Sea & Air zal songs van hun nieuwste project spelen en de Amerikaanse meester-gitarist Trevor Gordon Hall belooft met zijn zelfgebouwde kalimbatar voor de nodige beroering te zorgen. De Amerikaanse Tess Wiley zal vergezeld van een Duitse harpiste acte de présence geven.

De uit Syrië gevluchte danser Ahmad Joudeh, die afgelopen jaar na de documentaire Dance for Peace in Nederland zijn debuut maakte bij het Nationaal Ballet, zal een speciaal voor het festival ontwikkelde dans uitvoeren.

De dichter Joost Baars komt uit zijn bundel ‘Binnenplaats’ voordragen en de kunstenaars Liesbeth Labeur en Sam Otte zullen exposeren gedurende het festival.

Verder biedt het Geestdrift Festival een groot aantal kleinere, inhoudelijke programma’s met onder andere Welmoed Vlieger over de mysticus Meister Eckhart en het Utrechtse Voorkamer.

 

Het Geestdrift Festival vindt op zaterdag 29 oktober in de Geertekerk aan het Geertekerkhof 23 in Utrecht.

Tickets nu verkrijgbaar via: www.geestdriftfestival.nl/tickets

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *