Dette Glashouwer verzorgt theatervoorstelling tijdens Geestdrift Festival

Op het moment dat de financiële crisis uitbrak en Theatergroep Suver Nuver ophield te bestaan, raakte Dette Glashouwer haar inkomen kwijt. Geld had haar nooit geïnteresseerd maar nu ze het kwijt was, ging ze haar desinteresse in geld onderzoeken en de taboes eromheen. Ze raakte gefascineerd door de geschiedenis van geld en de uitvinding van complementair geld en maakt sinds 2011 Stand up economy.

Inmiddels heeft ze gespeeld voor de speechschrijver van Robert Kennedy, in de sloppenwijken van Kenia, op de universiteit van Istanbul, in New york, Stavanger, Riga, Wuppertal, Mexico en Zuid Afrika. Bij banken en Timebanks, op conferenties, alumni clubs, in theaters, op festivals, scholen of bij mensen thuis. En zaterdag 28 oktober speelt Dette haar voorstelling op het Geestdrift Festival.

Overal waar ze kwam sprak ze geleerden, visionairs, systeemdenkers en vrijbuiters op zoek naar een antwoord op de vraag: wat is geld en hoe kan het anders? In een geldvoorstelling van Dette word je meegenomen op een hilarisch, kwetsbaar en stoer avontuur vol ontboezemingen en gegoochel. Na afloop zal geld nooit meer hetzelfde zijn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *