John Caputo eerste spreker Geestdrift Festival 2017

Auteur, filosoof, theoloog en Thomas J. Watson Professor of Religion Emeritus (Syracuse University), John D. Caputo zal op zaterdag 28 oktober spreken op het Geestdrift Festival.
Professor Caputo is wereldwijd een van de meest toon aan gevende denkers op het gebied van de Radical Theology; zijn werk is van grote invloed op vele andere auteurs zoals de Ierse filosoof Peter Rollins.
Als geen ander weer Caputo zijn filosofie over de ‘weakness of god’ toegankelijk te maken voor een groot publiek.
De komst van Caputo naar Nederland is bijzonder en we zijn er dan ook trots op dat hij tot tweemaal toe zal spreken op het Geestdrift Festival.
 

1 Comment

  • Jurgen schreef:

    Dit is heel bijzonder! Voor velen. Bijvoorbeeld voor mensen die iets weten van de filosoof Gilles Deleuze. Tijdens een festival in Belfast vroeg ik eens of dat wat Caputo naar voren bracht iets weg had van diens denken. Waarop hij een eindje van zijn stoel opsprong, en riep: “It is all Deleuze!” Ik heb Caputo dus een week lang meegemaakt en ben erg van hem onder de indruk. Het is één van de spannendste en meest bij-de-tijdse theologen van dit moment, die werkelijk stappen (flinke stappen) verder weet -en durft- te zetten dan de ronddraaiende pasjes die de westerse theologie nogal eens maakt. Geestdrift bewijst een dienst (mij in elk geval) door deze spreker naar Nederland te halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *