Thema Geestdrift Festival 2019

Zoals elk jaar vragen de programmeurs van het festival zich af wat er leeft er in de samenleving en welke bijdrage het Geestdrift Festival aan het sociaal, maatschappelijk, cultureel en levensbeschouwelijk debat kan leveren.

In een tijd waarin polarisatie, identiteitspolitiek en angst gemeengoed lijken, staat het Geestdrift Festival in teken van de Apocalyps. In deze era van politieke en klimatologische doemscenario’s en een eindeloze hoeveelheid post-apocalyptische series en films is de letterlijke betekenis van de Apocalyps wat op de achtergrond geraakt. Letterlijk vertaald betekent de Apocalyps de onthulling van kennis, verborgen zaken die aan het licht komen.

De Apocalyps als het begin van het einde maar ook als een geheel nieuw begin. Kleurrijke verhalen die sommigen als vroegchristelijke folklore bestempelen maar voor anderen letterlijk het doemscenario betekenen. Openbaringen die vorm hebben gegeven aan schilderkust, gedichten, muziek en proza. Het Geestdrift Festival wil haar bezoekers visioenen van de toekomst tonen en een openbaring van kunst, maatschappelijke relevantie, zingeving, geloofstradities en filosofie zijn.

0 replies on “Thema Geestdrift Festival 2019”