Meindert Talma speelt nog eenmaal songs van “Nu geloof ik wat er in de Bijbel staat”

Eind december 2006 bracht Nederlands Onbekendste Popster Meindert Talma met zijn band the Negroes een zeer bijzondere plaat uit. Op “Nu geloof ik wat er in de Bijbel staat” (Excelsior Recordings) stonden 9 door Meindert vertaalde folksongs uit de Anthology of American Folk music. Liedjes over god, moord en doodslag, bittere armoede, gezangen, psalmen en uitzinnige gospels die tussen 1927 en 1932 door Harry Smith werden opgenomen.

Speciaal voor het Geestdrift Festival speelt Talma nog eenmaal de bezwerende liedjes van dit legendarische album.

De pers over Nu geloof ik wat er in de bijbel staat:

Talma zingt krachtiger en voller dan gebruikelijk, soms bijna grommend als een Nick Cave in wie de geest van de duivel is geslopen. (Gijsbert Kamer – De Volkskrant)
Hoewel de nummers van verscheidene auteurs zijn is de cd een mooie eenheid geworden, waarin de huppelende viool, de snerende mondharmonica en de kreupel voortdravende drums een ijzersterk kader geven aan de droeve verhalen over gelovigen en zondaars. (Hester Carvalho – NRC Handelsblad)
Meindert Talma klinkt alsof het oorspronkelijke vuur van de vertolkers door hem heenraast. Heftiger en met meer emotie heeft Meindert Talma niet gezongen in het inmiddels al tienjarig bestaan van zijn Negroes. Bezeten als Nick Cave ten tijde van ‘The Firstborn is Dead’ of David Eugene Edwards ten tijde van 16 Horsepower, zo klinkt het. Briljant uitgevoerde songs. (Jan Peter Prenger – File Under)
Als Nick Cave en Johnny Cash in Friesland waren geboren, had hun muziek waarschijnlijk zo geklonken. (Marco Démoet – nu.nl)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *