Meer programma Geestdrift Festival bekend

Afgelopen weken werden al enkele namen van sprekers en artiesten op het Geestdrift Festival voor 31 oktober bekend gemaakt. Hoog tijd om weer wat nieuwe namen te melden.

Ernst van den Hemel

ernst

Hij was het eerste Geestdrift Festival in 2013 ook van de partij. We zijn dan ook blij dat Ernst van den Hemel dit jaar terugkeert in de Janskerk. Deze religie- en literatuurwetenschapper promoveerde ooit op Calvijn, maar is eveneens thuis is in krakersbeweging. Ernst is dan ook de aangewezen person om voor Geestdrift op zoek te gaan naar de wortels van het calvinisme en in hoeverre deze een bron kunnen zijn voor hedendaags verzet.

 

Van de Werken

Van-de-Werken

Van de Werken gebruikt de taal en het geluid van de reformatorische subcultuur om zijn eigen ellende, verlossing en dankbaarheid te bezingen. Over de boze geest Gods, een gestolen Jezus, het beloofde land en hoe het is om in zonde ontvangen en geboren worden. Van de Werken weet deze dreiging als geen ander in zijn sobere liedjes te vangen.

 

 

 

 

Film

Suleima 2De Syrische Jalal Maghout is een jonge veelbelovende filmmaker. Zijn korte animatiefilms trekken op filmfestivals wereldwijd aandacht. Op Geestdrift vertonen we zijn meest recente film “Suleima”. Een indrukwekkend portret van een jonge Syrische activiste.

 

0 replies on “Meer programma Geestdrift Festival bekend”