Geestdrift Festival presenteert in samenwerking met Liter een uniek geestdriftig literatuurprogramma met Franca Treur en Koos Meinderts

Auteurs Franca Treur en Koos Meinderts maken dit jaar deel uit van het literatuurprogramma van het Geestdrift Festival. In een tweetal verschillenden programma’s spreken zij over de thema’s uit hun werk, zoals hoop, wanhoop, liefde en eenzaamheid.

Franca Treur en Koos Meinderts gaan in in de Nicolaaskapel gesprek met Len Borgdorff. Ze praten over thema’s uit hun werk, zoals hoop en wanhoop, liefde en eenzaamheid, geloof  en ongeloof, jong, oud, vroeger en nu. Intussen publiceerden beiden een coronaboek. Ze vertellen over het van schrijver en wat wie zijn hun publiek? Wat hebben ze elkaar te vertellen of te vragen? Natuurlijk lezen ze ook voor. 

Later op de dag gaat het gesprek door met het publiek in de charmante Pieternelkapel van de Pietskerk. 

Beide programmaonderdelen vinden plaats onder auspiciën van literair tijdschrift Liter. Liter is aanwezig op het festival om je het prachtige blad te laten zien. Je kunt er ook terecht voor boeken van onze gasten van vandaag, Franca Treur en Koos Meinderts. Na het gesprek schuiven zij even aan bij de Litertafel om boeken te signeren.

Koos Meinderts is schrijver van liedjes die iedereen kent en boeken die werden begriffeld en verfilmd. Dat gebeurt misschien ook voor zijn onlangs verschenen roman De Stapelbedbroers.

Franca Treur werd met haar eerste, ook bekroonde en verfilmde boek onmiddellijk een beroemdheid. Intussen leven we vele fraaie boeken en boekjes verder. Dit jaar verscheen De Golf en over enkele maanden volgt Mijn bijbel uit. Ze blies feuilletons nieuw leven in en het moderne leven.

Wat de twee ook bindt, is Liter. Franca Treur is dit jaar gastschrijver van dit literair tijdschrift en Koos Meinderts volgt haar nauwlettend want hij is al heel lang abonnee én leverancier.Hun gesprekspartner is Len Borgdorff. Als voormalig hoofdredacteur van Liter interviewde hij veel schrijvers. Ook voor Kamer 23 ging hij vaak in gesprek met auteurs.

France Treur
Koos Meinderts
0 replies on “Geestdrift Festival presenteert in samenwerking met Liter een uniek geestdriftig literatuurprogramma met Franca Treur en Koos Meinderts”