Ece Temelkuran naar Geestdrift Festival

Ece Temelkuran (1973) is journalist, politiek commentator en succesvol auteur. Ze was onder meer columnist voor Milliyet en Habertürk. Na de publicatie van een aantal kritische artikelen over de regering werd ze ontslagen bij Habertürk. Temelkuran schrijft onder meer voor The Guardian, Le Monde, The New York Times, New Statesman, Frankfurter Allgemeine Zeitung en Der Spiegel. Ze woont en werkt afwisselend in Zagreb en Londen. Haar boeken worden in negentien landen uitgegeven.

‘Together: 10 Choices for a Better Now’ is het gedurfd nieuw manifest van Ece Temelkuran. In haar boek roept Temelkuran op tot het herijken van ongelijkheid en onwetendheid in onze moderne samenleving. Ece vraagt ​​ons om een ​​keuze te maken. Vastberadenheid boven hoop kiezen; om angst te omarmen in plaats van de koude troost van onwetendheid; om onze energie te sparen voor een niet-aflatende aandacht voor de machthebbers en de destructieve systemen die ze in stand houden, in plaats van tijd te verspillen met het uitspugen van woede en verontwaardiging online. Bovenal daagt Temelkuran ons uit om vertrouwen te hebben in de andere mensen met wie we deze planeet delen. De vraag stellende in wat voor wereld we willen leven en welke keuzes we samen moeten maken om daar te komen. ‘Together’ is een roep om erkenning van de realiteit en een schreeuw om praktische maatregelen. Want als het voelt alsof alles instort, wat gaan we dan doen? Hoe kunnen we samen aan iets beters te bouwen?

We zijn bijzonder blij dat Ece Temelkuran er op 6 november bij is in de Pieterskerk. Ece zal ‘smiddags een lezing geven en in het avondprogramma wordt zij geïnterviewd door onderzoeksjournalist Ludo Hekman.

0 replies on “Ece Temelkuran naar Geestdrift Festival”