Film en theater op het Geestdrift Festival

Ook dit jaar vind je film en theater op het Geestdrift Festival. We zijn er trots op je een aantal unieke voorstellingen te kunnen bieden.

Stephan SandersStephan Sanders theatermonoloog

Afgelopen jaar verraste columnist, presentator en auteur Stephan Sanders alles en iedereen met de mededeling dat hij meende gelovig te zijn geworden. in de avond van het Geestdrift Festival voert Sanders een speciaal door hem voor het festival gecreëerde theatrale performance uit in de vorm van een theatermonoloog. In deze monoloog zal Sanders zichzelf bevragen naar de door hem ingeslagen zoektocht naar geloof.

walden

Walden Collectief performance

Eén acteur, éen bioloog, éen filosoof, éen dramaturg, één producent — vijf kunstenaars. Collectief Walden maakt performances en installaties op het snijvlak van kunst, filosofie en wetenschap en doet dat vanuit de overtuiging dat wetenschap kunst inspireert en kunst andersom wetenschap invoelbaar maakt. Walden speelt in de Janskerk een speciaal voor het Geestdrift Festival gemaakte performance.

Film Deep Look

Filmmaker Veysi Yildirim leerde door zijn slechthorendheid de wereld vooral kennen via zijn ogen. Dat leverde een prachtige slow-motion film op: Deep Look. Een film die taalbarrières doorbreekt. Hij hoopt dat het mensen helpt om rustiger, en daarmee beter, naar elkaar te kijken. Ondanks het feit dat de film pas in 2017 uitkomt, vertonen we ’s avonds op het Geestdrift Festival een preview van deze bijzondere film.

https://vimeo.com/107455816

 

 

 

 

0 replies on “Film en theater op het Geestdrift Festival”