Programma 2016: Christian Wiman naar Geestdrift!

We zijn ontzettend blij dat we deze scherpe, fijngevoelige en eigenzinnige denker naar ons festival hebben kunnen halen. Gaat uniek worden. Liefhebbers kenden de oud-hoofdredacteur van het Amerikaanse tijdschrift Poetry al een tijdje, maar na de Nederlandse vertaling van zijn My bright abyss rijst zijn ster ook breder in Nederland.

Wat hij op papier krijgt is “gedurfd” en “urgent” volgens The New York Times . “Het grijpt je bij je ziel, ook als je denkt dat je die niet hebt”, schreef Stevo Akkerman. De onlangs overleden Wim Brands schreef: “Het bezorgde me inzichten waarvan ik niet had durven vermoeden dat ze me ooit deelachtig zouden worden.”

CWphoto1

Het Geestdrift Festival heeft in samenwerking met Uitgeverij Brandaan Wiman uitgenodigd, omdat hij niet alleen een virtuoos dichter en schrijver is, maar zich ook goed thuis voelt op een podium. Dat hij naar Nederland komt om te spreken is extra bijzonder omdat zijn worsteling met kanker nog niet ten einde is.

Op het Geestdrift Festival zal hij een lezing geven op basis van zijn boek Mijn heldere afgrond, daarna zal hij met een kleine groep poëzie voordragen en bespreken.

Lees hier een mooi verhaal in Trouw over hem. Of hier een introductie op Wiman in de New York Times.

Geestdrift Festival is dit jaar op 15 oktober.

 

0 replies on “Programma 2016: Christian Wiman naar Geestdrift!”