Meer programma Geestdrift Festival 2016 bekend

Zaterdag 15 oktober zal alweer de vierde editie van het Geestdrift Festival plaatsvinden. Dit intieme en unieke festival in de Janskerk, Utrecht zal dit jaar een aantal bijzondere internationale gasten verwelkomen waaronder de Amerikaanse dichter Christian Wiman. Zijn boek ‘My Bright Abyss’ dat vertaald als ‘Mijn heldere afgrond’ afgelopen jaar verscheen, maakte diepe indruk in zowel Amerika als in Nederland. Wiman zal op het festival zowel over zijn boek spreken als een uur lang zijn poëzie voordragen. Maar ook de Ierse dichter, storyteller en homorechten-activist Padraig O’Tuoma is reden om per direct een kaartje veilig te stellen. De man kan prachtig vertellen en dichten – en is tegelijk een activist die met zijn voeten in de klei staat.  

Met de line-up van 2016 zet het Geestdrift Festival haar jonge traditie voort: een kleurrijke combinatie van nationale en internationale auteurs, denkers en kunstenaars rond de thema’s traditie, schoonheid en sociale rechtvaardigheid. Naast Wiman en O’Tuoma zal het theater- en kunstenaarscollectief ‘Walden’ een performance vertonen waarin de relatie tussen klimaat en verantwoordelijkheid op scherp wordt gezet. Columnist, presentator en auteur Stephan Sanders neemt ons mee in zijn hervonden godsdrift in een speciaal voor het Geestdrift Festival ontwikkelde monoloog. En, de Utrechtse kunstenaar Marissa Rappard zal haar delicate tekenwerken tonen in de Janskerk. Matthea Westerduin zal in de Kapittelzaal de workshop Witheid, Religie en Racisme verzorgen en ingaan op de verhouding tussen religie en racisme en waarom islamofobie als vorm van racisme gezien kan worden.

Uiteraard is er ook muziek. We zijn trots dat de Amerikaanse singer songwriter Jason Harrod van de partij zal zijn. Harrod is de een oogappel van menig independent acoustic music liefhebber. Black Atlantic zal toehoorders betoveren met zijn kraakhelder stemgeluid en sterke popliedjes. Maar ook liefhebbers van klassieke muziek kunnen hun hart ophalen tijdens het festival met de komst van de Franse pianist Charles-Henri Maulini. Een andere grote muzikale verrassing is de komst van de Amerikaanse artieste, multi-instrumentalist en performance kunstenaar Baby Dee.

De organisatie zal binnenkort nog meer programmaonderdelen bekend te maken. Check en Like www.facebook.com/geestdriftfestival

Tickets verkrijgbaar via https://www.geestdriftfestival.nl/tickets Dagtickets kosten 25,-, middag- of avondkaarten 15,- Tijdelijke vriendenactie (tot 15 september) twee festivaldagkaarten voor 40,-

CheeseWorks-0252

 

 

0 replies on “Meer programma Geestdrift Festival 2016 bekend”