Kunst op de zevende editie van het Geestdrift Festival

Drie verschillende kunstenaars exposeren die jaar tijdens het Geestdrift Festival.

Liesbeth Labeur, ‘Het Laatste Oordeel’ in de Noorderkapel

Liesbeth Labeur is kunstenaar en woont en werkt in Zeeland. In haar artistieke praktijk staan Babylonische beeldverwarring en piëtistisch vormgebruik centraal. Recent was haar werk te zien in het Catherijne Convent in Utrecht tijdens de tentoonstelling ‘Bij ons in de bijbelbelt’. Voor het Geestdriftfestival (spatie ontbreekt) maakte Liesbeth een laatste oordeel in navolging van vele kunstenaars die dit de afgelopen honderden hebben gedaan. Tijdens het festival bouwt en tekent ze samen met bezoekers en gaat zij op zoek naar de hedendaagse verbeelding van het laatste oordeel. Het ‘Laatste Oordeel’ gaat na het festival reizen en zal op andere plaatsen worden geëxposeerd. Dit werk is mede mogelijk gemaakt dankzij de Vermeulen Brauckman stichting.

 

 

 

 

 

 

 

 

Christina de Vos, ‘I have decided to become a Saint’ in het hoogkoor

Tijdens het Geestdrift Festival exposeert Christina de Vos een serie heiligen onder de titel ‘I have decided to become a Saint’. In haar werk speelt De Vos met wat in de traditionele religie zonder meer deugdzame personages zijn, wiens kleurrijke levensgeschiedenissen veelal dramatisch van afloop waren. De heiligen van De Vos tonen medeleven in een meedogenloze wereld. Maar pas op, dit zijn geen zoetsappige figuren maar weerbare heiligen die zich in sommige gevallen als gevaarlijke dieren voordoen aan de kijker. 

 

 

 

 

 

 

Marc-Antoine Mathieu

Vrolijke inkijkjes in de Apocalyps, zo zou je het werk van Marc-Antoine Mathieu kunnen karakteriseren. De filosoof onder de Franse stripmakers toont verborgen zaken in een speels en verrassend licht. In het voetspoor van Escher en Swarte, Borges en Bergson, met zwarte humor en veel gevoel voor pakkende grafiek. Mathieus werk is dit jaar voor het eerst in het Nederlands vertaald en nu te bewonderen tijdens het Geestdrift Festival.

0 replies on “Kunst op de zevende editie van het Geestdrift Festival”