Geestdrift Festival, 5 juni op Utrecht Centraal in de Pieterskerk

De Utrechtse muziekscene is groots en bijzonder en dat laten we aan heel Nederland zien op Pinkstermaandag 5 juni tijdens de eerste editie van het gratis toegankelijke stadsfestival Utrecht Centraal. Tijdens Utrecht Centraal, onderdeel van Culturele Zondagen, treden honderden Utrechtse muzikanten op in alle denkbare genres: van pop tot jazz via klassiek naar world en smartlappen.
En het Geestdrift Festival is ook van de partij met een prachtig programma in de Pieterskerk.
Van 13:00-13:45 en 15:00-15:45 presenteert het Geestdrift Festival een meeslepend optreden van het klassiek-pop cross-over gezelschap VanDryver. Daarnaast bestormt de Zeeuwse folklegende Broeder Dieleman de hemel vanuit de serene Pieterskerk en belooft de Friese dichter Tsead Bruinja zijn publiek te betoveren met zijn poezie.

Tijdens Utrecht Centraal zijn er concerten in muziekpodia, cafés en kerken, maar er is ook van alles te beleven op onverwachte locaties. Er is liveradio van Stranded FM in de voormalige prostitutiesteeg Hardebollenstraat, popgroep Bewilder speelt met de mechanische instrumenten van Museum Speelklok en het nu al geroemde live-hoorspel De Deense Detective wordt uitgevoerd in de trouwzaal van het Stadhuis.

Het volledige programma staat op www.culturelezondagen.nl

0 replies on “Geestdrift Festival, 5 juni op Utrecht Centraal in de Pieterskerk”